Originele Rudge Sports - Revival Cruiser

Heb jij ook nog je oude degelijk stadsfiets in de schuur staan die je jarenlang van A naar B heeft gebracht? Maar heeft hij zijn beste tijd gehad, volgens jou? Dan is deze Rudge Sports het voorbeeld van wat je kan doen met je oude stadsfiets. 

Waarom de Rudge Sports?
De Rudge Sports is de oude stadsfiets van Jan die hem gekregen heeft van zijn ouders om van huis naar school te rijden 25 jaar geleden. Deze taak heeft hij vlekkeloos volbracht en doordat Jan de fiets met respect heeft behandelt ziet hij er nog goed uit. Alleen Jan gebruikte de fiets al jaren niet meer maar vond het zonde om hem weg te gooien dus doneerde hij hem aan FRAME. Want zoals hij zelf zegt dan krijgt hij een nieuw leven en toekomst. Dan ben je bij FRAME op precies de juiste plek.

Op het eerste oog ziet de Rudge er goed uit, alle originele details en lak zijn nog in goede staat. Dus daar gaan we niet aan zitten. Een opfrisbeurt kan hij wel gebruiken want hij is niet meer van deze tijd. Zo gezegd, zo gedaan en zie hier het eindresultaat.

Wat hebben we gedaan?
– Originele lak en decals bewerkt ter bescherming en opleving kleuren,
– Nieuwe wielen 28″ zwart met terugtraprem,
– Schwalbe banden met witte randen 28″,
– Moustache zwarte stuurbocht,
– Shimano trapas en zwart crankstel met alu pedalen,
– Lightskin zadelpen & Retro led lamp voor,
– Brooks B15 zwart zadel en gebonden stuur met touw,
– Afgemonteerd met een koperen retro bel;

Hoe gaan we te werk?
Bij de Rudge Sports hebben we het FRAME origineel gehouden en bewerkt om de kleur en details weer nieuw leven in te blazen. Omdat Rudge een Engels merk is wilden we die geschiedenis bewaren maar toch een nieuwe uitstraling geven. De Rudge moest strak, stoer maar toch een link naar het verleden weergeven. Alles rondom het frame is vervangen door nieuwe onderdelen. Brede stoere wielen met terugtraprem zodat er geen kabels zichtbaar zijn en white wall banden voor de klassieke touch. Een led-lamp voorop voor de klassieke look maar ook weer zonder draden. Net zoals de zadelpen met ingebouwde led lampjes. Strak en toch modern. Uiteraard kon een Brooks zadel niet ontbreken, we hebben gekozen voor de B15 door zijn strakke uitstraling. Als finishing touch hebben we het stuur gebonden met touw zoals vroeger de sturen van de Bentleys en Bugatti’s werden gebonden. Volgens ons een mooie combinatie van oud, nieuw met een link naar vroeger maar ook naar de toekomst.

 

Maar wat doe je als je zelf geen fiets of Frame ter beschikking hebt?


Dat is geen probleem. We zoeken samen naar een geschikte en op maat afgestemd Frame. Eventuele andere klassieke onderdelen zoeken we er ook bij. Dus geen paniek, we maken samen jouw droomfiets.

Heb jij ook zo’n verhaal en wil je iets bijzonder maken? Neem dan even contact op!