Raleigh – Rubinho Singlespeed

Een project vernoemd naar zijn stralende kleur, robijn rood! In combinatie met mat zwarte onderdelen en accenten geeft dit een mooie retro maar toch stoere uitstraling. 

Waarom de Raleigh ‘Rubinho’?
Rubinho kwam via vrienden bij mij terecht in onderdelen. In principe was hij nog in goede staat maar hij had zijn kracht verloren. Deze stoere Raleigh racefiets is vroeger intensief gebruikt alleen na een ongeluk is hij nooit meer opgeknapt. Het voorwiel was volledig vernield en is hierdoor jarenlang in de schuur komen te staan. Zoals alle oude fietsen hun laatste jaren helaas moeten doorbrengen. Maar gelukkig hebben wij hem weer een nieuw leven kunnen geven!

Wat hebben we gedaan?
– Frame laten stralen en poedercoaten,
– Mat zwarte accenten frame aangebracht,
– Nieuw bull horn stuur met suede stuurlint,
– Nieuw zwart comfort zadel,
– Zwarte remhendels, remhoeven en remkabels,
– 28″ Baanwiel velgen met hoge rand, fixed en freewheel naaf achter,
– Trapas, crankstel, trappers en ketting vervangen,
– Afgemonteerd mer een koperen bel.

Hoe ziet het plan eruit?
Het project is gaan rollen toen iemand de Blue Shadow had gezien. Alleen was dit frame klein voor hem. Gelukkig hadden we nog een groot frame (61cm) staan die perfect was voor zijn lengte. We zijn dus direct begonnen met het brainstormen over de kleur en het design van de fiets. Door middel van een schets hebben we de basis bepaald. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het demonteren, spuiten en assembleren van deze stoere classic. Wie wil er nou niet zo’n stoere fiets?

Ook zo’n fiets rijden? neem dan even contact op!