RIH Amsterdam dual speed – JORG

Project JORG was een mooi project met een heel bijzonder verhaal. Een oud RIH Amsterdam Frame die in ere is hersteld en de overleden dierbare vertegenwoordigd. Een mooie en bijzonder zichtbare en blijvende herinnering. Project JORG is de basis geweest voor wat we doen bij Frame. 

Waarom JORG?
Het Frame is van de té vroeg overleden Jorg Hornung, broer van Erik. Jorg had ook een passie voor custom fietsen, maar helaas is het hem niet gelukt zijn project af te maken ivm zijn ziekte. Samen met Erik hebben we zijn belofte aan JORG waar kunnen maken. Het opbouwen van zijn RIH Frame en creëren van een uniek exemplaar. Het was een mooi avontuur en een eer dat wij deze opdracht voor hem hebben mogen uitvoeren.

Wat hebben we gedaan?
– Poedercoating RIH Frame in RAL 2008 oranje,
– Polijsten van originele Selle Royal stuur en stuurpen,
– Nieuwe gelagerde trapas, crankstel en trappers,
– Nieuwe 28” aluminium velgen,
– Sturmey Archer 2 versnellingen kick shift met terugtraprem,
– All weather zwarte Schwalbe buitenbanden,
– Zwart stuurlint extra comfort en zwart SR zadel,
– Classic koperen bel.

Hoe gaan we te werk?
We zijn gestart met een intakegesprek en hebben dit de eerste ideeën vertaald naar een schets op papier. Na wat aanpassingen zijn we tot een akkoord gekomen over het eindresultaat. Nadat we dit bepaald hebben begint het hele proces pas. Dan gaan we de eerste stappen zetten met het bestellen van onderdelen, spuiten van het frame, het spaken van de wielen en het polijsten van de aluminium onderdelen. Wanneer alles gereed is gaan we monteren. Zie het prachtige eindresultaat.

 Heb jij ook zo’n bijzonder verhaal? Bij Frame staan we je met open armen op je te wachten!