Peugeot Course – Joops Classic

Een mooi project en een nog mooier eindresultaat.
Een oude racefiets van meer dan 20 jaar oud is omgetoverd tot een ware eye catcher en een heerlijke kilometer vreter met een stoere vintage look.

Te koop 
€ 750,-

Waarom Joops Classic?
Deze klassieke Peugeot Course is van Joop uit Amsterdam. Hij heeft deze fiets ongeveer 20 jaar geleden gekocht. Na een aantal jaar fanatiek gefietst te hebben heeft Joop helaas de fietst moeten parkeren in de garage. Joop was te druk met werk waardoor hij geen tijd meer had om zijn kilometers te maken. Wel heeft Joop elke verhuizing zijn fiets meegenomen, want je weet maar nooit. Het was toch zonde om hem weg te gooien. Heel goed Joop!

De reden voor Joop om afstand te doen van zijn racefiets is omdat hij zelf een nieuwe fiets heeft gekocht en omdat deze zijn beste tijd wel heeft gehad (volgens Joop dan :)). Bij de eerste ontmoeting met deze klassieke fiets van Joop was het duidelijk dat hij al even stil had gestaan. Veel aanslag en hier en daar wat lichte roestplekken op het FRAME. Werk aan de winkel dus!

Wat hebben we gedaan?
We hebben de racefiets volledig gestript en het FRAME laten stralen en een mooie nieuwe kleur gegeven. Verder is Joops Classic opgebouwd met zoveel mogelijk originele onderdelen.

– Frame opnieuw laten stralen en poedercoaten,
– Wielen hersteld in originele staat,
– Vintage look zadel,
– Nieuwe binnen- en buitenbanden,
– Nieuwe trapas, crankstel, trappers en ketting,
– Nieuwe retro zwart leren stuurlint,
– Nieuwe oranje remkabels binnen en buiten,
– Afgemonteerd met een retro koperen bel;

Hoe gaan we te werk?
Op het moment dat de fiets binnenkomt wordt hij grondig onderworpen aan een inspectie om te bepalen of de fiets te redden is en welke onderdelen vervangen dienen te worden. Alles voor de veiligheid. Bij het ontwerp en opbouw besteden we aandacht aan de gekozen stijl en welke onderdelen passen in het totaal plaatje van design en styling.

Wil jij ook jouw eigen fiets ontwerpen? Stuur me een bericht en we gaan aan de slag!