Batavus Champion - Gentleman Driver

Wat doe je als je geen Frame hebt maar wel een mooi aandenken wil? Dit is het perfecte voorbeeld van hoe maak je van een idee uiteindelijk iets bijzonders. De Batavus Champion – Gentleman Driver heeft een bijzonder verhaal en betekenis. 

Waarom de Batavus Champion – Gentleman Driver

Een tijd geleden hebben we met ons bijzondere project JORG veel media-aandacht gehad in onder andere het Parool. Via de publicatie in het Parool kwam Tomas bij mij terecht. Het bijzondere is dat Tomas een oude buurman blijkt te zijn van de overleden JORG. Vroeger waren ze goede vrienden en deden ze veel met elkaar. Na het zien van het artikel was Tomas overtuigd en wilde hij een custom fiets met als bijzondere betekenis zijn mooie verleden met JORG.

De Wensen Van Tomas

De wensen van Tomas waren van het begin duidelijk. Hij moest groen worden met bruinleren zadel en stuurlint. Verder zo clean mogelijk, net zoals de JORG. Dit had nog wel wat voeten in de aarde aangezien er op het frame vaste steunen zaten voor de versnellingen. Deze hebben we vakkundig weggeslepen voor een optimaal strakke uitstraling. De combinatie van het oude groen met bruinleren accenten en de afwerking van originele classic wielen met Michelin Gum Wall banden geeft hem met recht de uitstraling van een echte Gentleman Driver. Hier kan je mee op je werk of waar dan ook mee aankomen!

Wat hebben we gedaan?
– Batavus Champion 57cm Frame poedercoaten,
– Originele Mavic wielen,
– Wielen opnieuw laten spaken incl. aanbrengen terugtraprem,
– SR stuurpen en alu zadelpen,
– Michelin Classic banden,
– Nieuwe Shimano sealed trapas,
– Alu crankstel en pedalen,
– Brooks Swift bruin leder zadel,
– Afgemonteerd met een koperen bel,

 

Maar wat doe je als je zelf geen fiets of Frame ter beschikking hebt?


Dat is geen probleem. We zoeken samen naar een geschikte en op maat afgestemd Frame. Eventuele andere klassieke onderdelen zoeken we er ook bij. Dus geen paniek, we maken samen jouw droomfiets.

 Ook zo’n fiets rijden? neem dan even contact op!